Shenjat që tregojnë se mund ta keni kaluar virusin

Të gjithë mund të kenë dyshime nëse e kanë kaluar apo jo virusin. Një doktor i sëmundjeve infektive në Universitetin e Utah, Adam Spivak, thotë se nëse keni qenë shumë sëmurë në shkurt, ka gjasë të mos ketë qenë grip, por Covid.

Dhe disa nga shenjat që tregojnë se e keni kaluar janë:

-Keni pasur ethe dhe kollë dhe lodhje

-Keni humbur nuhatjen dhe shijen e ushqimit: 66% e atyre që janë bartës me koronavirus, kanë këtë simptomë

-E gjithë familja u sëmurë njëkohësit, pavarësisht se dikush më shumë dhe dikush më pak.

-Keni pasur shenja në lëkurë që iu shkaktonin kruajtje.

Gjithsesi, përgjigjen e saktë mund ta jap vetem testi serologjik.