Popular

All
fashion
sports
travel

Latest

A kemi krijuar një shoqëri shumë komplekse për të mbijetuar?
Cili ishte revolucioni politik më i rëndësishëm is shekullit XX?
Çfarë do të sjelli të re ky muaj Mars në shoqatën Nejat Albania?
Një përkthyese misionare

A kemi krijuar një shoqëri shumë komplekse për të mbijetuar?

Shoqëritë njerëzore evoluan nga format e thjeshta, në ato komplekse gjatë mijëvjeçarëve, duke përjetuar ndryshime të ngadalta deri në shekujt e fundit, kur teknologjia përshpejtoi evolucionin tonë. Gjatë dy shekujve të fundit, përparimet teknologjike e kanë transformuar shoqërinë me një ritëm të paparë. Adam Frank eksploron se si ky ritëm gjithnjë e më i shpejtë…

Read More

Cili ishte revolucioni politik më i rëndësishëm is shekullit XX?

Është e vështirë të thuhet se cili revolucion ishte më i rëndësishmi, qoftë edhe sepse historianët ende nuk pajtohen se çfarë janë në të vërtetë revolucionet. Nëse rëndësia përcaktohet në terma të shtrirjes ndërkombëtare, atëherë revolucionet komuniste të Rusisë dhe Kinës do të ishin dy pretendentët më të fortë. Në vend që të kërkojnë ngjashmëri…

Read More

Një përkthyese misionare

Sot do te ndaj me ju nje tjeter editorial dedikuar nje misioni te rendesishem ne shoqerine shqiptare e cila eshte e fokusuar ne integrimin e komunitetit te dezertuar iranian nga kampi i MEK. Sigurisht qe ne editorialet e meparshme ju kam treguar veshtiresit e ish anetareve muxhahed te cilet me kane rrefyer personalisht sprovat qe…

Read More

Diçka befasuese po ndodh në Silicon Valley

Diçka befasuese po ndodh në Silicon Valley. Përplasja e ashpër për fatin e OpenAI përfundoi me kthimin e Sam Altman në rolin e CEO, por ajo që kemi parë ka një rëndësi shumë më të madhe: përshkruan sfidën e fortë, për të përcaktuar natyrën dhe perspektivat e inteligjencës artificiale. Prandaj është një pikë kthese në…

Read More

Marksi takon Konfucin

Karl Marksi dhe Konfuci mund të kenë jetuar 2400 vjet larg njëri-tjetrit, por në televizionin shtetëror kinez ata shëtisin së bashku nëpër një akademi të lashtë kineze. Në një korije bambush të ndriçuar nga dielli, një grup studentësh piktorë ftojnë dy filozofët të jenë modelet e tyre. Teksa të rinjtë pikturojnë, Marksi dhe Konfuci bisedojnë….

Read More

“Ti ke bërë performanca të vështira”/ Enxhi surprizohet nga partneri i saj në “DWTS”: Por juria…

Enxhi dhe Silvesteri, kanë vijuar provat ditore për spektaklin e së premtes në “Dancing With The Stars”, ku do të kërcejnë charleston si trio me një balerin tjetër. Moderatorja është surprizuar nga fjalët e partnerit të saj, pasi ky i fundit si rrallë herë ka ndarë opinione pozitive. Megjithëse mendimet ishin pozitive për Enxhin, Silvesteri…

Read More