Një testi i ri gjaku zbulon mbi 50 lloje kanceri

Një testi i ri gjaku zbulon mbi 50 lloje kanceri dhe vendin e origjinës së tyre në trup. Megjithatë testi ende nuk mund të zëvendësojë kontrollet e zakonshme, pasi teknologjia ka akoma nevojë për t’u përmirësuar. Testi i ri i gjakut që u prezantua në një kongres të Shoqatës Evropiane të Onkologjisë, njeh ADN-në tumorale…

Read More

OBSH ngre alarmin: Mos i përdorni këto shurupe për kollën, kanë vdekur 66 fëmijë

Një alarm global është lëshuar për katër shurupe të cilët thuhet se kurojnë kollën, pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) paralajmëroi se ato mund të lidhen me vdekjen e 66 fëmijëve në Gambi. Sipas OBSH-së, shurupet dyshohet se shkaktojnë dëmtim të veshkave dhe 66 vdekje të fëmijëve. Produktet ishin prodhuar në një kompani indiane, Maiden…

Read More

Disa njerëz e kanë të ndaluar ngrënien e shegës

Thuhet e besohet se shega është fruti i jetëgjatësisë, i pasur me aq enzima, minerale, vitamina e lëndë ushqyese sa kuron e parandalon shumë probleme shëndetësore. Për shegën janë kryer shumë studime dhe përfitimet janë të vërtetuar shkencërisht, por duket se për disa njerëz, thjesht nuk është fruti më i mirë për t’u ngrënë. Tension…

Read More

Konkretizohet bashkëpunimi ndërmjet Fakultetit të Mjekësisë Dentare dhe “Operation Smile”

Fakulteti i Mjekësisë Dentare ka krijuar një ndërlidhje shumë të rëndësishme bashkëpunimi me Fondacionin “Operation Smile”. Në datat 7-9 Prill kjo ndërlidhje u konkretizua me ardhjen e Ekipit të “Operation Smile” në ambjentet e Repartit të Kirurgjisë OMF në Spitalin Francez, me konsulta e vizita falas në shumë pacientë me labio palato schisa. Më pas,…

Read More

Covid-19 tani më pak vdekjeprurës se gripi

Covid-19 është tashmë më pak i rrezikshëm edhe se gripi i zakonshëm. Gjithçka falë Omikronit dhe vaksinimit. Në këtë përfundim arrin një studim i kryer nga analistët e prestigjiozes  britanike Financial Times, që ka analizuar të dhënat e infektimeve në Britaninë e Madhe. Statistikat e ditëve të fundit në Britaninë e Madhe tregojnë se në…

Read More