Përfaqësuesi i Agimit të Artë në Greqi, Nikos Kuzilos ishte dje i pranishëm në Himarë, aty ku u zhvillua edhe dëgjesa e banorëve me dy ministrat Gjiknuri dhe Kumbaro për banesat që preken nga projekti i shëtitores.

Pretendimi i banorëve mbështetet edhe nga Greqia, sipas së cilës komunitetit grek në Himarë po diskriminohet.

Pas mbledhjes Ministri Gjiknuri tha se banorët që preken nga projekti do të kompesohen
sipas legjislacionit në fuqi.

Ndërsa përfaqësuesi i OMONIA Fredi Bejleri u shpreh se minoriteti po diskriminohet.

By admin