Sikurse dihet me 27 nëntor 2021 u themelua Shoqata “Asila”që përbëhet nga ish-anëtarë të opozitës iraniane. Association for the Support of Iranians living in Albania, e njohur si Asila, ka vijuar prej disa kohesh të krijojë organizimet e saj sociale dhe kulturore.
Asila ka patur një mbështetje mediatike duke u njohur mbi nismen e tyre pozitive në kuadër të një programi emocionues ku në bazë të saj është integriteti I komunitetit Iranian në shqipëri.

Në lidhje me këtë situatë protagonist I kësaj nisme, z.Dashamir Mersuli ka vijuar rrugëtimin e tij në gërshetimin e kulturave Iraniano-Shqiptare dhe duke I socializuar këta individ në vendin tonë.


Asila është përmendur në disa nga emrat më prestigjoze të ekraneve shqiptare ku është bërë e mundur transmetimi dhe I disa panaireve të cilat kanë patur si qëllim të shpërndajnë botime të librave të ndryshëm me përmbajtje historike sociale dhe kulturore.

Ndër tyre është tepër i njohur për lexuesit “Rubairat” nga Omer Khajami dhe gjithashtu vepra letrare “Nga roberia në robëri”, kujtimet dhe të vërtetat të transmetuara nga Rahman Mohammadian.

By kristal