Një rast i paprecedent i Televizioni Publik Shqiptar, me tentativën per nderprerjen e sinjalit per Tv tjera private, ndodhi sot. TVSH, qe ne fillim te séances se sotme parlamentare, nuk dha sinjalin për relevizonet e tjera për punimet e Kuvendit duke e monipolizuar.

TVSH u kërkon televizioneve private te paguajnë për sinjalin. Televizonet private provohen nga prodhimi i sinjalit nga Kuvendi.

Nje vendimi i tille i TVSH-se, eshte pritur me reagime te medha nga opozita ne Kuvend. Sipas tyre, vendimi, cenon te drejten e publikut per informim.
Nisur nga situta e krijuar, kryetetari i grupit te PD, Edmon Spaho, ka kerkuar qe te nderpritet seeanca. Por kryeparlamentari Gramoz Ruci nuk pranoi qe séance te nderprite , ndersa i kerkoi stafit dhe sektorit perkates te merren menjehere me shqetsimin e ngritur.
Ne nje komunikim per media, jashte Parlamentit, kane reaguar edhe kryetari i GP te LSI, Petrit Vasili dhe ish kryeministri Sali Berisha, te cilet demonstrativisht e cilesuan si nje akt te paprecedent vendimin e TVSH-se per mos transemtinin e seances nga tv tjera. Në një deklaratë për mediat, Vasili fajësoi kryeministrin Rama duke thënë se vendi tashmë është kthyer në vitin 1997. Nga ana e tij, ish-Kryeministri Sali Berisha e konsideroi këtë veprim dhunim të fjalës së lirë dhe kërkoi mbledhjen e kryesisë së kuvendit.
TVsh ka dekleruar se do të rikthej transmetimin e senaces tek sinjalet tjera televizive

By admin