Kryeministri Edi Rama tha nga Dibra se puset familjare nuk do të taksohen, megjithëse siç tha ai, ujërat nëntokësor janë pasuri kombëtare. Sipas Ramës, ka fabrika që përdorin ujin nëntokësor dhe nuk paguajnë kokërr dhe se këto kompani do të taksohen.

Rama: Nuk bëhet fjalë për taksë pusesh, nuk bëhet fjalë për puse familjare. Ka fabrika uji që marrin ujë masivisht dhe nuk paguajnë kokërr leku dhe sigurisht ndodh që puset janë ndërtuar për vaditje dhe nuk bëhet llaf për të vendosur taksa, sepse kjo i përket një kohe tjetër. Ne problemin e kemi me ujin e pijshëm. Puset shfrytëzojnë ujërat nëntokësor dhe shfrytëzimi i tyre është pasuri e përbashkët. Shko shpo një herë në Itali apo Gjermani dhe a del ujë përpara. Ky është një keqkuptim për ata që duan të bëjnë diversion midis meje dhe publikun. Ne nuk mund të lejojmë shpërdorimin e ujit të pijshëm. Uji konsiderohet si nafta e shekullit 21. Ne me 1 për qind të burimeve natyrore mund të plotësojmë të gjitha nevojat.

By admin