Kjo është pikërisht arsyeja pse ju duhet të dini se si të identifikoni dhe lidhni secilën simptomë në mënyrë që të shihni një mjek në kohë.

Leukumia
Leukemia zakonisht ndodh në fazat e hershme përmes etheve të larta dhe gjithashtu mund të jetë një sinjal i kancerit të veshkave ose i zorrëve në fazën e hershme.
Humbja e peshës
Shoqata Amerikane e Kancerit raporton se humbja e pashpjegueshme e peshës (10 deri më shumë kg) mund të jetë shenja e parë e kancerit.
Kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese te njerëzit me kancer të pankreasit, stomakut, mushkërive ose ezofagut.
Ndryshimet në tretje
Në një studim të realizuar nga Katrina Whitetaker, 18% pësuan ndryshime të tretjes. Edhe pse këto ndryshime shpesh janë rezultat i ushqimit të dobët ose mjekimit dhe nëse përsëriten, ato gjithashtu mund të jenë një simptomë e kancerit të zorrëve.
Lodhja
Është mjaft e natyrshme të ndjeheni të lodhur ndonjëherë, veçanërisht pas një jave të ngjeshur ose fundjavë, e cila do të zgjidhet me një pushim cilësor. Por, nëse lodhja nuk kalon edhe pas pushimit, mund të jetë alarmi i parë i kancerit të gjakut ose zorrëve.
Dhimbjet
Dhimbja është një simptomë e përgjithshme që injorohet më së shpeshti si simptomë e kancerit.
Kanceri i kockave dhe testikulave mund të shfaqet përmes një ndjenje dhimbjeje dhe dhimbje koke të shpeshta mund të sugjerojnë kancer të trurit.
Dhimbja e shpinës mund të jetë një simptomë e kancerit të vezoreve ose zorrëve.
Ndryshimet në lëkurë
Ndryshimet në lëkurë mund të vijnë nga ushqimi i dobët, rrezet e diellit… Por, megjithëse shpesh janë të padëmshme, por ato që ndryshojnë në pamje si rinia apo plagët, kërkojnë mbikëqyrjen e një mjeku.
Dhimbjet në fyt
Nëse dhimbja nuk shoqërohet me një ftohje ose grip, por është e vazhdueshme dhe e rëndë, mund të tregojë një gjendje shumë më të rëndë, siç është kanceri i fytit ose laringut.
Gulçimi
Kjo gjendje mund të jetë një simptomë e kancerit nëse kanceri ndodhet rreth rrugëve të frymëmarrjes dhe mushkërive. Mund të ndodhë edhe në kancer të gjirit, vezoreve ose mëlçisë.
Gjakderdhje e çuditshme
Edhe pse jo shpesh është një simptomë e kancerit, mund ta vendosni në listën e gjërave për të cilat duhet të mendoni.
Kollitja me gjak mund të tregojë kancer në mushkëri, gjaku në urinë mund të jetë simptomë e kancerit të fshikëzës, veshkave dhe zorrëve.
Vështirësi në gëlltitje
Është një simptomë e zakonshme e dhimbjes së fytit, por ndodh edhe te pacientët që kanë kancer oral ose në fyt.
Gastriti
Ky acid i fortë mund të ndodhë për shumë arsye, por nëse nuk largohet dhe përkeqësohet pavarësisht mjekimit, atëherë duhet të konsultoheni me mjekun pasi kjo gjendje mund të jetë simptomë e kancerit të vezoreve ose fytit.
Depresioni dhe dhimbja e barkut
Edhe pse ato rrallë ndodhin si simptomë e kancerit, një kombinim i këtyre dy simptomave mund të gjendet te pacientët me kancer pankreatik.

Aldo Sulollari

By kristal