Katër persona mes të cilëve tre zyrtarë janë ndaluar me urdhër të Prokurorisë së Tiranës nën akuzën e korrupsionit, pasi kanë marrë një shumë prej 6 mijë eurosh për legalizimin e një banese në zonën e Laprakës në Tiranë.

Në pranga përfunduan shtetasit M. Bezhani, përgjegjës zyre ALUIZNI, Laprakë, Tiranë, B. Belli, punonjëse e ZVRPP (Hipoteka) Tiranë, K.Sala, punonjës policie (aplikante) si dhe shtetasi S.Musallaj, i cili ka shërbyer në rolin e sekserit.

Nga hetimet e prokurorisë ka rezultuar se shtetasja M.Sala, kishte aplikuar në vitin 2014 për legalizimin e banesës dhe që prej atëherë nuk kishte marrë asnjë përgjigje për aplikimin. Nga hetimet ka rezultuar se kësaj shtetase i është kërkuar një shumë 6 mijë euro për legalizimin.

“S. Musallaj ka vendosur kontaktet ndërmjet të interesuarës, K. Sala dhe një punonjësve të Hipotekës së Tiranës, B. Belli. Kjo e fundit, pasi ka konsultuar letrat e aplikimit të bëra nga nëna e K.Salës, ka thënë se nuk ishte punë që e mbulonte institucioni i saj (Hipoteka). Gjithësesi, punonjësja e Hipotekës i ka thënë të interesuarës se kishte një mikun e saj te ALUIZNI-i i Tiranës, dega Laprakë, e konkretisht, shtetasin M.Bezhani”, sqaron Prokuroria.

Nga hetimet rezulton se shuma e parave është dorëzuar një ditë më parë (12 nëntor 2017) nga shtetasja K.Sala e bija e shtetases që ka aplikuar për procesin e legalizimin, me profesion punonjëse policie (aplikante).

Prokuroria sqaron se punonjësja e policisë kishte krijuar njohje me shtetasen B.Belli, punonjëse e Hipotekës, me të cilën është takuar pasditen e së dielës bashkë me shtetasin B.Bezhani, drejtues i degës së legalizimit në zonën e Laprakës.

Pas dorëzimit të shumës një ditë më parë, shtetaset Sala kanë marrë sot (13 nëntor) dokumentin e legalizimin.

Këta shtetas ishin vënë nën hetim nga prokuroria dhe janë arrestuar sot menjëherë pas legalizimit të ndërtesës.

Dinamika e ngjarjes sipas Prokurorisë: 

“Për t’u interesuar për ecurinë e aplikimit, është interesuar vazhdimisht edhe vajza e aplikueses, shtetasja K. Sala, e cila është efektive në Drejtorinë Vendore të Policisë Tiranë, në sallën operative. Kjo e fundit është njohur me shtetasen S. Musallaj, e cila i ka siguruar se kishte njohjet e duhura për të mbaruar punën me dokumentet.

S. Musallaj ka vendosur kontaktet ndërmjet të interesuarës, K. Sala dhe një punonjësve të Hipotekës së Tiranës, B. Belli. Kjo e fundit, pasi ka konsultuar letrat e aplikimit të bëra nga nëna e K.Salës, ka thënë se nuk ishte punë që e mbulonte institucioni i saj (Hipoteka). Gjithësesi, punonjësja e Hipotekës i ka thënë të interesuarës se kishte një mikun e saj te ALUIZNI-i i Tiranës, dega Laprakë, e konkretisht, shtetasin M.Bezhani.

Pas disa komunikimeve ndërmjet personave të mësipërm, është rënë dakord që e interesuara, shtetasja K.Sala, të paguante shumën prej 6 mijë eurosh tek shefi i ALUIZNI-t për Laprakën, M. Bezhani.

Shuma e parave, në formë rryshfeti, është dorëzuar nga shtetasja K.Sala tek punonjësja e Hipotekës, B.Belli, ditën e djeshme (dt. 12.11.2017).

Shtetasja B. Belli është takuar pasditën e së dielës me shtetasin M. Bezhani, duke i dorëzuar shumën e parave.

Në vijim të kësaj “pagese”, ditën e sotme (dt. 13.11.2017), aplikuesja K.Sala ka marrë lejen e legalizimit në bazë të aplikimit të kryer nga nëna e saj në vitin 2014.

Prokuroria e Tiranës ka qenë në ndjekje dinamike të kësaj situate dhe, pasditen e sotme, ka kryer ndalimet e shtetasve, si më poshtë:

–          K. Sala, punonjës policie (aplikante)

–          B. Belli, punonjëse e ZVRPP (Hipoteka) Tiranë

–          M. Bezhani, përgjegjës zyre ALUIZNI, Laprakë, Tiranë

–          S. Musallaj.

By admin