Një javë pasi Antoneta Salaj tentoi të hidhej nga kulla e ndërmarrjes së Nxjerrjes së Naftës në qytetin e Kuçovës, një tjetër rast është rregjistruar ditën e sotme,  ku protagoniste është bërë sërisht një grua.

Me një bashkëshort të sëmurë që vuan nga probleme të shëndetit mendor, 32 vjeçarja Elona Bregu, është ngjitur sot në një nga kullat më të larta të ish TEC-it në qytetin naftëtar dhe kërcënon se do të hidhet prej saj.

Nëna e dy fëmijëve të vegjël duket se nuk ka suportuar sot problemin e transferimit nga një pozicion pune në tjetrin dhe në shenjë proteste me ndihmë e të shoqit është ngjitur në kullë dhe kërcënoi se do ti japi fund jetës.

Fatmir Bregu, bashkëshorti i Elonës, i cili rreth 10 vite më parë ka bërë të njëjtin veprim për shkak të gjendjes së rënduar psikologjike pasi policia i kish bllokuar një motor, tregon se gruaja e tij u detyrua që të kryejë këtë veprim, pasi në Kuçovë problemet nuk gjejnë zgjidhje.

Sipas tij, Elonës i është komunikuar sot transferimi nga punonjëse e pastrimit në banjot publike të qytetit, në pastruese nate në pastrimin e qytetit.

Transferimi nga turni i parë në turnin e tretë, duket se nuk është pritur mirë nga ana e gruas, e cila pa shpresë se do të gjente zgjidhje për problemin kërcënon me hedhjen nga kulla.

Në lidhje me ngjarjen është vënë në alarm dhe firma sipërmarrëse e pastrimit të qytetit, e kontraktuar nga bashkia, ku punon nëna e dy fëmijëve.

Vasillaq Golemi, sipërmarrës në këtë firmë shprehet se gruaja ishte punësuar një vit e gjysëm më parë me ndërmjetësimin e bashkisë, pasi vinte nga familje me probleme sociale.

Sipas tij deri ditën e sotme ajo nuk ka pasur asnjë problem me punën dhe nuk është hequr nga puna, por për shkak të një mirëorganizimi më të mirë është vendosur nga stafi teknik transferimi i saj nga pastruese në banjot publike në pastruese nate.

Problemet sociale të familjes Bregu nuk janë të panjohura dhe për Zyrën e Shërbimit Social në Bashkinë e Kuçovës.

Kelment Llangozi, drejtor i këtij shërbimi bën me dije se katër vite më parë gruaja është detyruar të braktis fëmijët si pasojë e probleme ekonomike dhe nga sëmundja e bashkëshortit.

Ka qënë ky shërbim, i cili ka strehuar fëmijët në një institut për një muaj dhe më pas sërisht janë marë nga familja. Llangozi shprehet se kryefamiljari merr ndihmë ekonomike si i paaftë nga bashkia dhe ka qënë po ky institucion që ka punësuar zonjën si pastruese.

Problemet social – ekonomike në qytetin e Kuçovës janë reflektuar ndjeshëm tek banorët e qytetit naftëtar, ku vetëm brenda një jave janë regjistruar dy kërcënimi për hedhjen nga lartësia.

By admin