Qarku i Elbasanit i ka dhënë fitoren Partisë Socialiste me një shumicë të konsiderueshme votash ndaj PD.

PS ka mundur të sigurojë plot 86 388 vota, ose 55.28%, të përkthyera në mandate 8 deputetë.

Ndërsa PD ka marrë 57 810 vota, ose 36.99%, të përkthyera në mandate jashtë deputetë.

Ndërsa LSI nuk ka mundur të marrë asnjë edhe një mandat në këtë qark, ndonëse këtu kandidonte edhe vetë kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi.

Kështu PS ka siguruar të çojë deri tani në parlament deputetët Evish Kushi, Klevis Xhoxhi, Bsiaj Ajazi, Desantila Tahiraj, Sajmir Hasalla, Florenc Spaho, Luan Duzha dhe Taulant Balla.

By kristal