Greqia nuk mund të shohë thjesht “dritën në fund të tunelit, por vetë fundin e tunelit”, tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis të mërkurën në lidhje me pandeminë e koronavirusit, gjatë një interviste të gjerë në TV Skai.

Kryeministri mbrojti vendimin e qeverisë së tij për të vendosur një bllokim të ri në kryeqytetin grek duke filluar që nga e enjtja, e cila do të ndikojë në sektorin e shitjeve me pakicë të goditur rëndë dhe gjithashtu do të largojë përsëri fëmijët nga shkolla, duke thënë zgjidhja qe me “masa drastike” përpara se sistemi i shëndetit publik të mbingarkohet nga pranimet e reja.

“Ne u shqetësuam nga rritja e shtrimeve në spital në Atikë,” tha ai. “Kjo epidemi ka një tendencë për të dalë jashtë kontrollit shumë shpejt. Preferova të marr masa drastike në mënyrë që t’I lëmë pas sa më shpejt “.

Duke iu përgjigjur reagimeve nga blerësit dhe pronarët e tjerë të bizneseve që përpiqeshin të qëndroninmbi ujë pas mbylljeve të njëpasnjëshme, Mitsotakis u kërkoi atyre të mendojnë se bllokimi “do të na lejojë të dalim nga kjo sprovë shumë më shpejt”.

Ai tha se “shpresonte” që dy javë mbyllje e rreptë do të jenë të mjaftueshme për të ndaluar një rritje të infeksioneve në Atikë, por vuri në dukje se rihapjet dhe mbylljet priten gjerësisht gjatë dy muajve të ardhshëm për të mbajtur të ulët numrin e infeksioneve të reja.

I pyetur në lidhje me gjendjen e ekonomisë që ka marrë një goditje gjatë pandemisë, Mitsotakis thotë se ai është “shumë i sigurt” në lidhje me likuiditetin e vendit, duke vënë në dukje se “nuk ka asnjë problem që do të kërkonte një paketë të re shpëtimi”.

Kryeministri grek ishte gjithashtu optimist në lidhje me përparimin e fushatës së vaksinimit të koronavirusit të vendit, duke thënë se 500,000 njerëz pritet të vaksinohen deri në fundjavë dhe 1,700,000 deri në fund të marsit.

By kristal