Peneto, Itali – Ata kishin zgjedhur një trung peme për të fshehur kokainën që do të shitej në qytet. Menduan se po u shpëtonin kontrolleve, po në vend të kësaj u arrestuan nga policia italiane. Ishin lëvizje të dyshimta pranë një druri që kalonte përgjatë rrugës Peneto për të paralajmëruar skuadrën lëvizëse. Shërbimet e vëzhgimit kishin filluar prej ditësh, gjatë së cilës agjentët kishin vërejtur një shqiptar i cili, pasi kishte parkuar makinën e tij në një pozicion të izoluar, në rrugën që të çonte në fshatin e vogël të Peneto, hyri në korije dhe u kthye pas disa minutash.

Lëvizje të çuditshme këto që menjëherë i bënë të dyshimtë agjentët, që menjëherë pas kësaj u hodhën në aksion. Pasi identifikuan makinën e zakonshme që ngjitej në Peneto, këtë herë me dy burra në bord, policët u fshehën në kaçubë dhe vëzhguan hap pas hapi, një skenë të qartë. Në fakt, një nga banorët doli nga automjeti dhe shkoi në pyll, duke kaluar nëpër ujë derisa arriti pranë një peme të madhe. Sapo vajti atje ai nxori një pako të rëndë dhe e fshehu atë ë bagazh. Menjëherë më pas u kthye në makinën që e priste jo shumë larg.

Sapo të dy u larguan, agjentët shkuan te pema. Një vështrim ishte i mjaftueshëm për të konfirmuar hipotezën hetimore; në zgavër ishte një zarf i mbështjellë me shirit ngjitës, brenda mbi një kilogram dhe 300 gramë kokainë, një substancë që shumë e pastër dhe me cilësi të shkëlqyer e cila do të sillte mijëra doza në shitje në sheshet italiane dhe do të kishte dhënë mbi njëqind mijë euro.

Por plani, edhe nëse ishte i organizuar në detaje, u prish. Të dy shqiptarët, njëri tridhjetë e tre dhe tjetri tridhjetë e pesë, u arrestuan në veprimtari kriminale me qëllim tregtinë e drogës. Por nëse zgavra e pemës shërbente si një depozitë për të fshehur sasi të mëdha droge, gjashtë doza kokainë dhe një sasi e madhe parash ishin gati për shitje në makinë, të fshehura në sistemin e ventilimit. Të gjitha u sekuestruan.

Kjo nuk është e gjitha, kontrollet në shtëpi bënë të mundur gjetjen e një shume shtesë parash, e cila gjithashtu u sekuestrua së bashku me makinën e përdorur për të transportuar drogën. Të dy, të ngarkuar me precedentë për krime kundër pronës dhe drogës, u dërguan në burg pas formaliteteve. Një goditje e rëndësishme u shënua nga Policia. Operacioni bëri të mundur mbylljen e një kanali të rëndësishëm të furnizimit me kokainë për të gjithë provincën.

By kristal