Një miqësi e pazakontë midis një burri turk dhe një mjellme që ai shpëtoi ka zgjatur për dekada.

Postari në pension Rexhep Mirzan gjeti Garip, gjeti një mjellmë femër, 37 vjet më parë në provincën Edirne perëndimore të Turqisë.

Që atëherë, Garip ka jetuar në fermën e burrit në rajonin Karaagac, në kufi me Greqinë.

Garip ndjek Mirzan, duke e shoqëruar atë kur ai po bën punët e tij nëpër fermë ose për shëtitjet e tij në mbrëmje.

“Ne kurrë nuk jemi ndarë”, tha Mirzan për The Associated Press, duke rrëfyer ditën kur ai mori mjellmën.

Image

Mirzan e quajti mjellmën “Garip”, që përkthehet si “e çuditshme”, por përdoret gjithashtu për të përshkruar ata që nuk janë me fat.

Pasi krahu i thyer i Garipit u shërua, mjellma qëndroi me Mirzan dhe gjithashtu u miqësua me macet dhe qentë në zonë.

Mjellma nuk është përpjekur asnjëherë të ikë nga ferma e Mirzan.

63-vjeçari Mirzan, thotë se Garip ka qenë besnike ndaj tij dhe zgjodhi të qëndrojë në krah të tij. Mirzan e konsideron mjellmën fëmijën e tij.

Jeta me Mirzan padyshim që ka qenë e dobishme për Garip pasi sipas ‘Sanctuary of Swan’ , jeta mesatare e një mjellme në natyrë është 12 vjet.

Por studimi  thotë se, në mjedise të mbrojtura, ata mund të jetojnë deri në 30 vjet.

 

 

By kristal