Një fëmijë nga Meksika, i moshës 9 vjeç, ka humbur jetën ndërsa po përpiqej të kalonte lumin Rio Grande për të hyrë në SHBA, njoftoi Garda Kufitare e Shteteve të Bashkuara.

Rojet kufitare kanë identifikuar tre persona që kishin humbur shqisat e tyre, në një ishull të vogël në mes të lumit. Bëhet fjalë për një grua nga Guatemala me foshnjën e saj 3 muajsh dhe një djalë nga Meksika, 9 vjeç. Ata arritën të nxjerrin gruan dhe foshnjën, por 9-vjeçari, vdiq.

Nuk është sqaruar nëse gruaja kishte ndonjë lidhje me fëmijën 9-vjeçar. Tragjedia vjen në një kohë kur Shtetet e Bashkuara po përballen me një rritje të mprehtë të mbërritjeve të emigrantëve në kufirin e saj jugor: më shumë se 100,000 njerëz u arrestuan në shkurt dhe rreth 10,000 prej tyre ishin të mitur të pashoqëruar.

Rrjedhat u rritën edhe më shumë në mars, kur mesatarisht 5,000 njerëz në ditë arritën në kufi, dhe vetëm gjysma e tyre ishin të rritur që udhëtonin vetëm.

Rregullat shëndetësore që kanë qenë në fuqi që nga fillimi i pandemisë Covid-19 lejojnë Shtetet e Bashkuara të dërgojnë të gjithë të rriturit beqarë dhe familjet përsëri në Meksikë , por kjo bëhet veçanërisht e vështirë kur ata kanë fëmijë shumë të vegjël nën 7 vjeç.

By kristal