Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin ka vendosur objektivat për sulmin ushtarak kundër Ukrainës dhe ai do të vendosë se kur të përfundojë op eracioni “bazuar në rezultate dhe përshtatshmëri”, tha të Enjten zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

Operacioni “ka qëllimet e tij dhe ato duhet të arrihen,” tha zyrtari, kur u pyet nga gazetarët se kur do të përfundonte ofensiva.

Në fjalimin e tij mëngjesin e së Enjtes, Putin tha se kishte u rdhëruar trupat ruse të su lmonin Ukrainën për të çmilitarizuar dhe, siç tha ai, ta “denafizikojë”. Ai pretendoi se siguria kombëtare e Rusisë ishte komprometuar nga prania e NATO-s në Ukrainë.

Ai tha më tej se Rusia ishte e detyruar të mb ronte republikat separatiste të Donetsk dhe Lugansk nga sulmet e vazhdueshme nga forcat ukrainase. Moska i njohu dy entitetet si shtete sovrane të Hënën.

Ai shtoi se “në mënyrë ideale” Ukraina duhet të “pastrohet” nga ideologjia neo-naziste. Peskov hodhi poshtë deklaratat se Rusia ishte në procesin e pushtimit të Ukrainës, duke thënë se operacioni rus kishte synime të kufizuara për të mbrojtur Rusinë dhe rajonet separatiste. Ai tha se e ardhmja e Ukrainës do të përcaktohet nga populli ukrainas.

Ush tria ruse nisi një sulm masiv kundër Ukrainës me urdhër të Putinit menjëherë pas fjalimit të tij televiziv. Ministria e Mbrojtjes ruse tha se kishte në shënjestër elementë të infrastrukturës ushtarake ukrainase dhe kërkoi të shmangte viktimat civile. Nga ana tjetër, Ukraina e ka cilësuar pushtim inkursionin rus.

Ushtria ruse nisi një sulm masiv kundër Ukrainës me urdhër të Putinit menjëherë pas fjalimit të tij televiziv. Ministria e Mbrojtjes ruse tha se kishte në shënjestër elementë të infrastrukturës ushtarake ukrainase dhe kërkoi të shmangte viktimat civile. Nga ana tjetër, Ukraina e ka cilësuar pushtim inkursionin rus.

By kristal