Arkitektura ka përparuar shumë vitet e fundit dhe në botë ekzistojnë struktura mahnitëse. Shatërvanët janë ndër ato që tërheqin më shumë vëmendje, dhe në botë ka shumë të tillë, por mbi të gjitha të veçantë.

Në fakt, shatërvanët  fillimisht ishin kryesisht funksionale, të lidhura me burime ose ujësjellës dhe përdoreshin për të furnizuar me ujë të pijshëm ose për të lejuar banorët e qyteteve, fshatrave dhe fshatrave të lajnë.

Deri në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë shumica e tyre ishin funksionalë. Burimet shpesh përfaqësojnë monumente historike madhështore dhe na frymëzojnë sot me bukurinë e tyre.

Në galeri keni disa foto të shatërvanëve më të bukur në botë.

By kristal