Nga 201 etnitet që kanë të drejtë të aplikojnë për Lotarinë Amerikane, shqiptarët radhiten në vendin e pestë gjatë periudhës 1993-2015, si përfituesit më të mëdhenj. Përmes sistemit të Lotarisë Amerikane gjatë periudhës 1993-2015, plot 42.419 shqiptarë janë pajisur me Green Card në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Të përkthyer në shifra të tjera, 47.07 % e shqiptarëve që janë pajisur me Green Card në SHBA, kanë përfituar këtë gjë përmes Lotarisë Amerikane. Shqiptarët janë fitues në masën 4.5% mbi totalin e të gjithë fituesve, çka do të thotë se, thuajse 1 në 20 fitues lotarie ka qenë shqiptar.

Perqindjen më të lartë se vendi ynë kanë; Etiopia me 6.5%, Nigeria me 5.94%, Egjipti me 5.11 %, dhe Ukraina me 5.04%,.

 

By admin