Pas gati tre muajësh përballje me COVID-19, ende shumë shtete në botë, vazhdojnë të jenë në “luftë” me virusin. Sipas të dhënave koronavirusi tashmë ka shënuar mbi 380 mijë viktima në gjithë botën. Mbi 1/4 e tyre janë vetëm në SHBA si vendi  me  numrin më të lartë të vdekje. Ndërsa në Europë shumë shtete si Italia, Spanja apo Franca, për herë të parë që pas shpalljes së pandemisë, po njohin ulje të numrit të viktimave dhe të të prekurve. Britania është në vend të dytë për sa i përketë numrit të viktimat nga COVID-19, ndërsa pas saj vjen Italia dhe Brazili. Shifrat flasin se janë  janë rreth 6 milionë e 400 mijë të infektuar, edhe SHBA renditet në vend të parë, e pasuar  nga Brazili dhe Rusia.

 

 

By admin