Dijetari egjiptian, Wassim Al-Sisi, tha se megjithëse Islami nuk u zbulua gjatë periudhës së Faraonëve, ata zakonisht agjëronin për 30 ditë dhe e dinin Natën e Kadrit.

Al-Sisi shtoi se “zotëria ynë ishte i pari nga të dërguarit dhe ata që i paraprinë atij ishin profetë që nuk kishin një mesazh”, duke shpjeguar se “ekzistonte një i ashtuquajtur” besim pesë-vjeçar “që përfshinte monoteizmin, siç është martirizimi në Islam, duke vërejtur se “fjala agjërim është një fjalë e lashtë egjiptiane. “Do të thotë sau, që do të thotë të absenosh”.

Dijetari egjiptian, citoi thënien e Zotit të Plotfuqishëm: “Ata që besojnë, agjërimi është caktuar për ju ashtu siç është shkruar për ata para jush, se ndoshta do të keni lindjen e diellit që kur perëndoi dielli 30 ditë më parë”.

Al-Sisi vuri në dukje se pas Ramazanit kishte festat më të mëdha dhe u quajt “Shish Lam Zoti i tij”, dhe “Shish Lam” do të thotë paqe dhe “Zoti i tij” nënkupton i madh, pra “Festa e Madhe e Paqes”.

By kristal