Disa trajtime natyrale për pickimet e mushkonjave Disa trajtime natyrale për pickimet e mushkonjave Disa trajtime natyrale për pickimet e mushkonjave. Pickimet e mushkonjave mund të jenë shumë irrituese dhe të dhimbshme. Mënyra më e mirë për t’i parandaluar është të përdorni spray për largimin e tyre, por nëse ndodh që t’ju pickojnë, përdorni këto trajtime natyrale.

Uthull molle;

Lyeni pambukun me uthull molle dhe vendoseni atë në zonën e skuqur apo të irrituar nga pickimi i mushkonjës.

Sodë buke;

Miksoni pak sodë buke me ujë të ngrohtë dhe përzierjen vendoseni në vendin e pickimit.

Vaj livandoje dhe vaj nga pema e çajit;

Mjaftoni të përzieni vajrat bashkë dhe më një pambuk t’i aplikoni në zonën përkatëse.

Feta limoni;

Prisni limonin në feta dhe vendosini ato në zonën e irrituar.

By admin